1 Mayıs 2010 Cumartesi

Rus poğaçası (proski)


hamuru için;

250 gr.yumuşak margarin
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı
tuz
un

ıspanaklı hamur içine peynir
salçalı hamurun içine 1 adet soğan,300 gr.kıyma,2 çorba kaşığı sıvı yağ

margarin,yumurta,tozşeker,kab.tozu,un ve tuzu yoğurun.15dk.dinlendirin.Sonra hamuru ikiye bölün.ıspanakları rondodan geçirip az bir yağ ile kavurduktan sonra hamurun yarısına katıp tekrar yoğurun.Diğer yarısına kırmızı biber ve salçayı ekleyip yoğurun.İç harçalrını koyup şekil verdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırındabpişirin.Afiyet olsun.

Not:Çok lezzetli bir börek oluyor.Özellikle salçalı olan içli köfte tadını veriyor.Ayrıca hamuru çok bereketli.40-42 tane çıkıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

öznur'un hobileri Copyright © 2009
Scrapbook Mania theme designed by Simply WP and Free Bingo
Converted by Ipietoon Template